Iva Janeš - Zeleni život vege mama

Iva Janeš - Zeleni život vege mama
27.06.2022. Suradnje

Iva Janeš koautorica knjige Zeleni život vege mama

Pozdrav,

Ja sam Iva, koautorica knjige Zeleni život vege mama. 

Po struci sam magistra ekonomije, no rad me uvijek nosio u smjeru one zelene ekonomije 😊 … tijekom mog angažmana pri Ujedinjenim narodima (UNDP) usmjerila sam se više na edukacije i rad s ljudima na polju energetske učinkovitosti i obnovljivih resursa. Biljnu prehranu živim već dugi niz godina, a prava prekretnica u mom privatnom i poslovnom životu donijelo je rođenje moje kćeri Mille (sad već velike devetogodišnjakinje)… Zašto to ističem? Zato što je upravo razdoblje moje trudnoće bilo prekretnica u mojoj karijeri. Prije trudnoće smatrala sam da znam jako puno o biljnoj prehrani, a onda sam želeći svojoj bebi od početka osigurati apsolutno sve što joj je potrebno – shvatila da još puno toga imam za naučiti. Bilo je tu mnogo pitanja koja su me potaknula na gotovo neumorno učenje o toj temi.

Kako sam skupila doista mnogo vrijednih i stručnih informacija, otvorila sam Facebook grupu Zeleni život vege mama (sad već sa šestogodišnjim stažem), koja služi kao jedna virtualna riznica znanja složenih po tematskim datotekama, i najbitnije - info postaja koju mogu koristiti svi zainteresirani. Na tom putu edukacije pridružila se i moja knjiška kolegica mag. nutr. Ivana Šimić.

Kad smo shvatile kolike su potrebe i koliki je interes za strukturiranim, provjerenim, jednostavnim i praktičnim informacijama, savjetima i receptima, Ivana i ja smo odlučile napraviti priručnik/kuharicu i otisnuti je kao knjigu. Cijela priča je prerasla u sad već dobro znan Projekt Zeleni život vege mama koji obuhvaća, od izrade jelovnika za obrazovne institucije, do individualnog pristupa i potreba pojedinca.

Kako sam započela izradu jelovnika za DV Srčeko (a Ivana je otišla na porodiljni dopust), "preokrenula" sam internet da pronađem upravo Maju - stručnu nutricionisticu, toplu i predanu svom pozivu, koja je savršeno odradila sve traženo! Nakon prvog susreta, znala sam da imam pravu suradnicu i prijateljicu za sav daljnji rad. Dobila sam onaj dodatni, toliko željeni elan da steknem sigurnost u sebe - jer znam da je ona tu za odradu stručnog dijela.

Podijeli: