Tjestenina sa umakom od cikle

Tjestenina sa umakom od cikle
06.03.2023. Recepti

Ovaj jednostavni recept gotov je za 15-tak min. Ukoliko koristite tjesteninu od slanutka ili leće povećavate udio proteina u obroku. Javite kako Vam je ispao.

Tjestenina sa umakom od cikle

Sastojci za 2 osobe:

  • Tjestenina100g (suhe), slanutak, leća, riža, heljda, a može i klasična pšenična, može i integralna pšenična 😀 
  • 2 srednje kuhane cikle
  • 2 šake lješnjaka (namočenih u vodi preko noći)
  • 3 žlice maslinova ulja
  • voda od tjestenine (po potrebi za gustoću umaka)
  • 2 žlice posnog svježeg sira ili 2 žlice jogurta od soje
  • limunov sok
  • sol
  • žličica svježeg kopra ili više po ukusu
  • žlica feta sira (može i vegan feta)
  • žličica sezamovih sjemenki

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, pred kraj kuhanja dodajte cvjetove brokule, blanširajte ih 2-3 min pa procijedite vodu, ostavite malo vode od kuhanja tjestenine.
U blender dodajte navedene sastojke (osim fete i sezama) i blendajte do glatkog umaka.
Pomiješajte umak sa tjesteninom i brokulom.
Gotovu tjesteninu posipajte komadićima feta sira i sezamovim sjemenkama.

Podijeli: