Inicijalne nutricionističke konzultacije

Inicijalne nutricionističke konzultacije - Nutriom - Nutricionist Zagreb

Inicijalne nutricionističke konzultacije

  • Uzimanje anamneze
  • Analiza sastava tijela
  • Analiza prehrambenih navika i zdravstvenog stanja
  • Definiranje individualnog nutricionističkog protokola

Prije inicijalnih nutricionističkih konzultacija potrebno je ispuniti upitnike (koje ću Vam poslati mailom) o prehrambenim navikama, životnom stilu i zdravstvenom stanju te pripremiti ostalu dokumentaciju koja je važna za Vaše stanje (laboratorijski nalazi, nalazi specijalista…). Na temelju razgovora s Vama te analize ispunjenih upitnika i svih nalaza dobit ću uvid u Vašu anamnezu, trenutno zdravstveno stanje i želje zbog kojih ste mi se javili. Ukoliko je potrebno, zamolit ću Vas da napravite dodatne krvne pretrage kako bi dobila još točniju sliku Vašeg stanja te se dogovaramo za termin prvog pregleda. 

Na prvom pregledu ćemo napraviti analizu sastava tijela pomoću analizatora sastava tijela Tanita MC 580 te dobiti vrijednosti za određene parametre Vašeg tijela (tjelesna težina i visina, indeks tjelesne mase, postotak masnog tkiva i mišićne mase (ukupni i segmentalni raspored), udio koštane mase, ukupni udio vode u tijelu, vrijednosti za viscelarnu masnoću, bazalni metabolizam te Vaše metaboličke godine). Vrijednosti koje dobijemo pokazuju nam jasniju sliku trenutnog stanja Vašeg organizma. 

Na temelju analize svih prikupljenih podataka i u dogovoru s Vama izrađujem individualni nutricionistički protokol koji se najčešće sastoji od individualnih stručnih smjernica, prijedloga za suplementaciju i izrade plana suplementacije (ukoliko je potrebna) te individualnog plana prehrane (jelovnika).